Skip to main content

nyugdíjbiztosítás

A nyugdíjbiztosításokat az állam 2014.01.01-től 20% adójóváírással (adókedvezménnyel) támogatja, amely maximum 130.000 Ft lehet évente.

Magyarországon az állami nyugdíjakat, a felosztó-kirovó nyugdíjrendszer szerint fizetik, ez a rendszer 1928 óta kevés változtatáson ment át. Az állam a szükséges forrásokat, a Társadalombiztosítási rendszerbe/TB/ befolyt összegből finanszírozza, a munkáltató befizetéseiből és munkavállaló béréből levont járadékok alapján. Így a nyugdíjak kifizetése, az aktív dolgozók adó jellegű járadékbefizetéseiből történik. Ha viszont csökken az aktív dolgozók száma, míg a nyugdíjasok száma évről évre növekszik, ekkor a rendszer ellátása kerülhet veszélybe.

Igazi veszélyt a jelenlegi rendszerre, a "Ratkó korszak" gyerekei, majd unokáik jelenthetik, mikor ők nyugdíjba mennek, ezt a szakemberek "nyugdíj-bombaként" emlegetnek már. Ha gyökeres változások nem lesznek, akkor várhatóan 15-20 év múlva egyre kevesebb nyugdíjat fogunk kapni, azaz csökken nyugdíjak fizetőképessége(reálértéke), ezért nagyon fontos a nyugdíjcélú megtakarítás, amely kompenzálhatja majd a kisebb nyugdíjakat. Sosem késő a kezébe venni a saját sorsát, tudja: magad uram ha szolgád nincs, tartja a régi mondás. Irodánk több nyugdíjbiztosítási formát elemez és önnek személyreszabott ajánlatot tesz .

A lenti űrlap segítségével kérem küldje el az adatait, és felkeressük .